“Kadının Adı Yok” filminin basın toplantısında Tarık Tarcan, yönetmen yardımcısı Leyla Özalp ve yapımcı Cengiz Ergun’la (1988) – 2

SEK95.0SEK475.0

36 mm negatif filmden 3200 dpi çözünürlükte taranarak elde edilmiş 4653 x 3014 piksel boyutunda, basılmaya hazır dijital görsel.

 

Clear

Share

Email

Açıklama

Tarık Tarcan (d. 14 Nisan 1958, Bursa) Türk oyuncu, manken, spiker. Show TV’de zamanında sunduğu Çarkıfelek yarışma programı ile hatırlanır. Bir dönem Star TV’de de En Büyük Yarışma, Bu Yarışma isimli yarışma programını sunmuştur.

Filmografi
Gurbet kadını” (2003) (mini) TV dizisi- Kemal
“Zehirli Çiçek” (2000) TV
Affet bizi hocam (1998) TV dizisi- Kemal
Sırtımdan vuruldum (1997) TV dizisi- Erol
Gurur(1995-1996) tv dizisi
Işıklar sönmesin (1995)- Yüzbaşı Murat
Sevginin gücü (1994) TV dizisi
Tatlı Betüş (1993) TV dizisi
Kıvılcım (1993)- Tarık
Suçlu(1989)
Sapık Kadin (1988) Ahmet
Kadının adı yok (1988)- Mehmet
Yaprak dökümü (1988) (mini) TV dizisi- Sevket
Hayat Kadını(1986)- Ali
Aşk hikâyemiz (1986)- Cengiz
Kupa kızı (1986)
Güzelim (1986)
Fahriye Abla (1984)- Mustafa

Leyla Özalp, sinemacı. Ankara doğumlu. Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu. Öğrenciliği sırasında Ankara Sinematek Derneği’nde çalıştı. AKM bünyesinde bulunan Film Yapım ve Gösterim Merkezi’nde görev aldı (1979).
Leyla Özalp, Türk sinemasının en önemli yönetmen yardımcısı ve yapımcılarından biridir. Atıf Yılmaz’in asistanı olarak sinema kariyerine başlamış ve uzun yıllar onunla birlikte çalışmıştır. Ali Özgentürk, Erden Kıral, Zeki Ökten ve Ferzan Özpetek de çalıştığı yönetmenler arasındadır. 1979- 2001 yılları arasında çalıştığı filmler ve deneyimlerini “Seni Seviyorum Sinema – Sinema Film Çekim Öyküleri (2003)” adlı kitabında toplamıştır.

Filmografi
Gurbet kadını” (2003) (mini) TV dizisi- Kemal
“Zehirli Çiçek” (2000) TV
Affet bizi hocam (1998) TV dizisi- Kemal
Sırtımdan vuruldum (1997) TV dizisi- Erol
Gurur(1995-1996) tv dizisi
Işıklar sönmesin (1995)- Yüzbaşı Murat
Sevginin gücü (1994) TV dizisi
Tatlı Betüş (1993) TV dizisi
Kıvılcım (1993)- Tarık
Suçlu(1989)
Sapık Kadin (1988) Ahmet
Kadının adı yok (1988)- Mehmet
Yaprak dökümü (1988) (mini) TV dizisi- Sevket
Hayat Kadını(1986)- Ali
Aşk hikâyemiz (1986)- Cengiz
Kupa kızı (1986)
Güzelim (1986)
Fahriye Abla (1984)- Mustafa

Yönetmen Filmografisi
Baba Ben Kimim – 1990
Yönetmenliğini Yaptığı Belgesel Filmler
Mozaik – 1992
6. Ankara Film Festivali, Ulusal Belgesel Film Yarışması, Gösterim. 1994

Senarist Filmografisi
Mozaik – 1992

Yapımcı Filmografisi
Herkes Kendi Evinde – 2000
Adı Vasfiye – 1985
Hakkari’de Bir Mevsim – 1982
Oyuncu Filmografisi
Değirmen – 1986

Diğer Filmografisi
Herkes Kendi Evinde – 2000 Yapım Ekibi
Propaganda – 1999 Yapım Yönetmeni
Mektup – 1997 Yapım Koordinatörü
Hamam – 1997 Yapım Koordinatörü
Safiyedir Kızın Adı – 1991 Yapım Koordinatörü
Kaldırım Serçesi – 1989 Yapım Koordinatörü
Ölü Bir Deniz – 1989 Yapım Koordinatörü
Arkadaşım Şeytan – 1988 Yapım Koordinatörü
A Ay – 1988 Yapım Koordinatörü
Kadının Adı Yok – 1987 Yapım Koordinatörü
Gönül Yarası – 2004 Yardımcı Yönetmen
Hayallerim, Aşkım Ve Sen – 1987 Yardımcı Yönetmen
Aaahhh Belinda – 1986 Yardımcı Yönetmen
Değirmen – 1986 Yardımcı Yönetmen
Asiye Nasıl Kurtulur – 1986 Yardımcı Yönetmen
Kupa Kızı – 1986 Yardımcı Yönetmen
Bekçi – 1986 Yönetmen Yardımcısı
Adı Vasfiye – 1985 Yardımcı Yönetmen
Dul Bir Kadın – 1985 Yönetmen Yardımcısı
Pehlivan – 1984 Yönetmen Yardımcısı
Ölmez Ağacı – 1984 Yönetmen Yardımcısı
Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe – 1983 Yönetmen Yardımcısı
Hakkari’de Bir Mevsim – 1982 Yönetmen Yardımcısı
Faize Hücum 1982 Yönetmen Yardımcısı
Yılanı Öldürseler – 1981 Yönetmen Yardımcısı
Hazal – 1979 Yönetmen Yardımcısı

Cengiz Ergun, yapımcı. 1942 yılında Amasya’da doğdu. Otobüs filmiyle yapımcılığa başladı (1977). Estet Video’yu (1982), sonra da Atıf Yılmaz’la birlikte Odak Film şirketini kurdu (1985).

Önemli filmleri: Adı Vasfiye, Ah Belinda, Değirmen; Hayallerim, Aşkım ve Sen (Atıf Yılmaz); Anayurt Oteli (Ömer Kavur), Arabam-Fikrimin İnce Gülü (Tunç Okan).

Kaynaklar: Wikipedia

Ek bilgi

Archives

, ,

Yorumlar

Henüz bir yorum yok.

İlk yorum yazan siz olun ““Kadının Adı Yok” filminin basın toplantısında Tarık Tarcan, yönetmen yardımcısı Leyla Özalp ve yapımcı Cengiz Ergun’la (1988) – 2”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*